logo_veterclinic_esplugues

Medicina preventiva

logo_veterclinic_esplugues

Consulta els nostres serveis de Medicina Preventiva

La medicina preventiva està dirigida a intentar evitar que apareguin malalties o detectar-les al més aviat possible. Els controls rutinaris són fonamentals, sobretot a partir d’una determinada edat per poder realitzar tractaments preventius abans que la malaltia s’instauri. En funció de l’edat, la zona on es viu, si s’ha de realitzar algun viatge, l’època de l’any…, s’han de programar una sèrie de controls.

medicina-interna-preventiva-mascotas

Vacunacions

Una correcta vacunació és fonamental per la salut de la vostra mascota.

En gossos habitualment es vacuna d’Hepatitis, Brom (Moquillo), Leptospirosi, Parvovirosi, Parainfluenza, Ràbia, Tos de les gosseres (convenient si l’heu de deixar en alguna residència o en races braquicèfales) i Leishmània (com a mètode de prevenció de la malaltia, entre d’altres).

En gats es vacuna habitualment de Rinotraqueïtis, Calicivirus i Panleucopènia, i opcionalment de Leucèmia (molt important si el vostre gat surt i té contacte amb altres gats de carrer).

leishmania-promocion

Prevenció Leishmaniosi

La leishmaniosi canina és una malaltia produïda per un protozou del gènere Leishmània. Es tracta d’una malaltia parasitària greu amb múltiples presentacions clíniques i amb una àmplia distribució geogràfica.

Un insecte, Phlebotomus perniciosus, és el principal vector. La leishmània és introduïda pel Phlebotomus en la pell de l’hoste i en alguns d’aquests hostes es multiplica ràpidament i migra a altres òrgans. La malaltia que es produeix serà conseqüència tant de la infecció del paràsit com de la inadequada resposta immunitària del gos.

Els símptomes més freqüents són problemes de pell, afectació de ganglis, febre, aprimament, apatia, però també poden aparèixer altres: problemes oculars, coixeres, diarrees…

Parasitos caninos

Tractaments antiparasitaris

El control dels paràsits és important tant per la salut dels animals com per la salut de les persones que conviuen amb ells, ja que suposen una zoonosi (transmissió cap als humans).

És per tant indispensable realitzar una bona desparasitació interna (efectiva contra verms rodons i plans) i una bona desparasitació externa (contra puces i paparres, actualment també disposem de pipetes i collars que són repel·lents de mosquits que poden ser vectors de malalties com la leishmaniosi, filariosi…).

veterclinic-peridontal

Prevenció de malaltia periodontal

La malaltia periodontal defineix les malalties dels teixits que subjecten les dents.

Hi ha diversos graus de malaltia periodontal, que van desde gingivitis lleu (inflamació de genives) a malaltia periodontal severa que pot comportar la pèrdua de les peces dentals.

La placa dental que no s’elimina es mineralitza i es converteix en tosca. Un cop formada només es pot eliminar amb una neteja professional. Per fer-ho és imprescindible realitzar una anestèsia, netejar les dents amb ultrasons i finalment polir-les per evitar les rugositats que poden afavorir la nova aparició de placa.

leishmania-promocion-cabecera

Prevenció de Filariosi

La filariosi, dirofilariosi o més col·loquialment la malaltia del cuc del cor, està produïda per un nemàtode (cuc rodó) que es diu Dirofilaria inmitis.

És un paràsit que es localitza en la seva fase adulta en el ventricle dret del cor i en les artèries pulmonars dels gossos infestats.

Es transmet a través de la picadura d’un mosquit. Es distribueix principalment en la zona de Canàries, Andalusia, terres de l’Ebre i el Llevant.

Els gossos que visquin o viatgin a aquestes zones han de prendre mesures preventives. S’ha de començar per donar tractament preventiu abans que es compleixin 30 dies de l’arribada de l’animal a la zona on existeix Dirofilariosi. També és recomanable utilitzar pipetes repel·lents de mosquits per evitar la picadura de l’insecte.

sobrepeso-gatos-perros

Prevenció obesitat i alteracions del creixement

L’alimentació dels nostres animals a través de pinso de gamma alta és fonamental en totes les etapes de la vida per un correcte desenvolupament.

En casos d’obesitat és important reduir el sobrepès el més aviat possible, ja que s’incrementen els riscos de patir malalties greus (articulars, cardíaques…), és per això que us podeu beneficiar del nostre servei d’assessorament individualitzat. Només cal que demaneu hora.

revisio-gossos

Programes geriàtrics

A partir dels 7 anys els nostres gossos i gats comencen a envellir, per això es recomana realitzar un xequeig anual rutinari per poder detectar o prevenir malalties cardíaques, respiratòries, articulars, dentals….

microxip-canino-felinio

Identificació i documentació

Per garantir la seguretat de les vostres mascotes i poder-les localitzar si es perden, aconsellem identificar-les des dels primers mesos de la seva vida. Posem el microxip quan són cadells i els vinculem amb les dades del propietari, gestionem l’alta a l’AIAC (l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia de Catalunya), realitzem i mantenim al dia el passaport i efectuem els informes i certificats que necessitis per viatjar.