logo_veterclinic_esplugues

Paràsits!

logo_veterclinic_esplugues

Paràsits!

Durant tot l’any és important tenir cura de que els nostres gossos i gats no agafin paràsits però en aquest temps és especialment important perquè hi ha més. Poden transmetre’ls malalties greus i algunes són zoonosi, es poden transmetre als humans.

Per exemple, una femella de puça adulta posa de 20 a 50 ous al dia. Al llarg de la seva vida pot posar fins a 600 ous. Els ous són enganxifosos i cauen de l’hoste (gos o gat) a catifes, llits, sofas, herba, terra, mobles. Les larves surten de l’ou entre 2 dies i varies setmanes després de la posta. De entre els següents 6 dies a 2 setmanes, es transformen a pupes.

Els ous i les larves es poden destruïr fàcilment amb sprays i altres productes…

El problema és la següent fase, la pupa. La larva es fabrica un capoll de qualsevol cosa que troba a l’ambient, pèls de catifa, cabells, pols,… tot barrejat amb la seva saliva. Dins del capoll, la larva es desenvolupa fins a puça durant 8-10 dies en condicions normals, però si les condicions són adverses, la puça pot aguantar fins a mesos dins del capoll, per sortir quan les condicions siguin favorables i iniciar de nou el cicle.

A VeterClínic Esplugues t’informem sobre com pots protegir la teva mascota dels paràsits durant tot l’any, especialment entre la primavera i la tardor.